Sikringsskapet

Forståelse for sikringsskap

Sikringsskapet er hjertet i det elektriske anlegget og spiller en kritisk rolle i å forhindre brann og skader på elektriske apparater. For å sikre at sikringsskapet alltid er i god stand, er det viktig å vite hva det innebærer og når det er på tide å oppgradere. Les videre og få en grundig forståelse av sikringsskap og de viktigste spørsmålene knyttet til dem.

Sikringsskapet er en sentral enhet i det elektriske anlegget som overvåker og sikrer strøm til hjemmets elektriske apparater. Det sørger for at strømmen blir trygt fordelt og overvåker anlegget for å hindre brann og skader, fra overbelastning, kortslutning og jordfeil.

Kapasiteten i sikringsskapet må være tilpasset ditt hjem og energibehov. Et sikringsskap inneholder flere komponenter, som kabinett, sikringer, overspenningsvern, kursfortegnelse og strømmåler. Disse komponentene bidrar til å beskytte det elektriske anlegget og forhindre overbelastning og varmegang.

Det er viktig å være oppmerksom på tegn på farlige feil i sikringsskapet, som varme, sikringer som kobler ut eller svidd lukt. Hvis du merker noen av disse tegnene, bør du kontakte en elektriker for en sjekk av sikringsskapet.

I dag kan vi også sikre anlegget mot varmegang forårsaket av lysbuer. Lysbuer kan komme opp i flere tusen grader og oppstår når det er dårlig kontakt i en kobling eller defekt kabel. Siden 2018 er det anbefalt at man har lysbuevern for alle rom noen sover i.

Et elektrisk anlegg har normalt en levetid på 30 år, og hvis du har et sikringsskap fra 1990-tallet, kan det være lurt å kontakte en elektriker for en sjekk. Prisen på å bytte eller modernisere et sikringsskap varierer avhengig av flere faktorer, som antall kurssikringer og boligens størrelse, men ligger vanligvis mellom 8 000 og 25 000 kroner.

Ved å ha et godt vedlikeholdt og moderne sikringsskap, kan du sikre et trygt og effektivt elektrisk anlegg i hjemmet ditt. Optimal Elektro er her for å hjelpe deg med å ta vare på sikkerheten i ditt hjem.

Forrige
Forrige

Stikkontakter

Neste
Neste

Bedre Inneklima med Varmepumper